Alvomentarion

Posted by Slídivé kukátko Štítky:


26. 11. 2012 odpoledne byl nalezen tento nový druh kouzelného tvora. Vyskytl se na školních pozemcích školy čar a kouzel Kruval.

Studenti přírodovědeckého kroužku se vydali zkoumat faunu na školních loukách a lesích a narazili na tohoto tvora. Všiml si ho konkrétně student 5. ročníku Libatius Kokrhel. Původně si myslel, že jde o nějakého malého zmutovaného tlustočerva, ale hned jak ho zvedl, zjistil, že to asi bude nějaký jiný druh. Byl velmi slizký podobně jako tlustočerv, ale na jeho kůži se nalézaly drobné tuhé chlupy s jakýmisi váčky se smradlavým aromatem. Také byl poněkud nažloutlý a dosahoval podezřele malé délky na tlustočerva.

Když tento student exemplář donesl ukázat profesorce POKT Ibrahině Poseltové, velmi se divila a ihned potvrdila jeho domněnku, že nejde o tlustočerva. Dva dny poté vážení kouzelničtí vědci zkoumali tento vzorek tvora a definitivně určili, že se jedná o dosud neznámý druh. Jeho kouzelné vlastnosti se potvrdily pokusy, které s ním byly prováděny jak vědci, tak studenty Kruvalské školy.

Zjistilo se, že i jeho sliz se dá používat do lektvarů (konkrétně k zahušťování) a že ve váčcích se nachází tekutina podobná skunčí moči, která velmi páchne a tento červ ji používá na obranu. Zatímco byly prováděny pokusy, další vědci a studenti se vypravili do školního lesa, kde byl jedinec nalezen. Dívali se do mechu a na houby, protože červi mají rádi vlhká místa, ale nenašli ho.

Až jeden student, Gorgor Babil nalezl hnízdo spousty takovýchto červů v kůži borovice, dále i v buku. Po domluvě s objevitelem tohoto druhu byl tento červ pojmenován Skunkočerv, neboli červ stromový, vědecky Alvomentarion (toto pojmenování je po dědečkovi objevitele, Alvomentarion bylo jeho jméno). Je to tedy opravdu žhavá novinka, moc toho nevíme. Snad se nám v příštích dnech dostanou další informace. Budiž sláva novému druhu!


Jitřní Hvězda


--- zpráva šéfredakce SK: během zpracování článků a přípravy na vydání naše reportérka dodala další informace, které připojujeme---

Jak jsem již psala, byl objeven nový druh kouzelného červa. Nyní o něm máme zase nové informace. Výzkumy pokračují a bylo zjištěno, že skunkočerv má i jiné kouzelné vlastnosti, než to, že se s jeho slizem dají zahušťovat lektvary. Jak jsem již napsala, na chlupech má váčky se smradlavým aromatem.

Kouzelničtí badatelé zjistili, že toto aroma je vlastně uspávací tekutina, ale působí pouze na menší tvory než na člověka. Když se ale nasbírá hodně skunkočervů a vymačká se z nich aroma, dá se použít do uspávacích lektvarů. Dále pro nás ovšem skunkočerv zůstává trochu tajemstvím. Například nevíme, co žere, ale je podezření, že jí jehličí,  protože bylo hojně nalezeno v jeho hnízdě. To však není potvrzeno.

Vědci se shodli na tom, že skunkočervové se zatím do lektvarů nebudou používat a zůstanou ve výzkumné laboratoři Hulpinus v podzemí Londýna, aby se nalezly případné vedlejší účinky, atd. Brzy se ale možná bude Alvomentarion používat i na Hrádku.


0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)