Škola čar a kouzel Kotlíkov (název přeložen do češtiny)

Posted by Slídivé kukátko Štítky:


Po třech letech příprav vznikla v Rusku nová škola čar a kouzel. Jedná se o malou školu, mnohem menší než Bradavice. Ředitelem je Jiří Buvol, který studoval v Kruvalu. Je řádně ověřeno, že nemá nic společného s černou magií.

Zakladatelé školy vyložili nemalé úsilí, přesto však do této školy nejsou vkládány velké naděje, protože se jedná o "mrňavý" podnik a v jeho vedení jsou samí mladí a poměrně nezkušení kouzelníci. Také v tomto kraji není moc nadějných kouzelníků.

Co se týče prostředí školy: Jedná se o malý hrádek. Kolem něj se rozprostírá les a školní skleníky. Žádnou vrbu mlátičku tam nemají, zato tam roste příšerně ječivý kořen mandragory, který se naprosto vůbec nedá přežít, pokud mandragoru rozzuříte a žádná sluchátka ani kouzlo vám nepomůže. Skleníky jsou na velmi malém prostoru a roste tam jen málo bylin, jen ty nejzákladnější.
Mají tam sovinec, který má nezvyklé mramorové žlábky pro sovy. Opravdu nevíme, jaký k tomu byl důvod, ale je to zajímavá vymoženost. Také tam je malé famfrpálové hřiště, na kterém my, s naším luxusním hřištěm, bychom si připadali jako v kabince na záchodě. Přesto tam zřejmě chudáci studenti budou muset hrát. 
Žádnou louku ani jiné místo pro hipogryfy a testrály škola nemá, i když by mě zajímalo, jak se bez hipogryfů a testrálů chtějí obejít. Třeba si je časem opatří. Mimochodem, jejich školní myslivec se jmenuje Vasilij Pergamenov a na rozdíl od Rubeuse Hagrida to je hubený plešatý stařík, kterého si my jako myslivce vůbec nedokážeme představit, protože je to naprostý opak Hagrida, na nějž jsme zvyklí.
Letaxovou síť také nemají, poblíž hradu je jen malá vesnička s hokynářstvím, zvěřincem, obchodem s hůlkami a hostinec. Knihovnu a ošetřovnu na škole mají, ale knihovna ještě nemá skoro žádné zásoby kvalitních knih a na ošetřovně zatím pracuje pouze jedna osoba, a to opravdu nestačí.

Kapacita žáků je asi tak sto, což je poměrně dost málo.  Koleje tam nemají, jen pět ročníků. Studenti nosí nezvyklý fialový stejnokroj. Předměty jsou stejné jako u nás a mluví se tam samozřejmě rusky. Někteří hradníci se tam už přestěhovali, ale školní rok začne až v září 2013. Také je tam taková výjimečnost, že jeden předmět učí jeden profesor ve všech ročnících. 

Výzdoba školy zatím stojí docela "za prd", ale studenti, kteří tam začnou chodit, si školu určitě náležitě zkrášlí a vylepší. Peněžní příspěvky škola sbírá, kde může. Přemístit se na Ministerstvo čar a kouzel se odsaď dá pouze přenášedlem, což je dost nevýhodné.

Ministerstvo čar a kouzel jim nějaké ty finance poskytlo, ale jak mi řekl můj přítel Kornélius, který tam pracuje, ani na ministerstvu do Kotlíkova velké naděje nevkládají. Jeden nejmenovaný student z naší školy do Kotlíkova dokonce přešel.

Ačkoliv má tato škola spoustu nedostatků a hodně jí toho chybí, přejeme hodně štěstí nové škole!

Připojím malou výzvu na závěr: Škola pořádá sbírku knih do knihovny. Pokud by někdo doma nějakou vhodnou kouzelnickou knížku měl, může ji poslat do Kotlíkova a pomoci mu tak zásobovat se dostatkem vhodných knih.


Jitřní Hvězda

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)