Recenze knihy Wilbourské vosy vs. Applebyské šípy...

Posted by Slídivé kukátko Štítky:


Chtěla bych vám představit knihu Wilbourské vosy vs. Applebyské šípy aneb Na nás nemáte od známého Altaira Nielse.


Každý, kdo se jen trochu zajímá o britskou famfrpálovou ligu, slyšel již nějaké historky o nevraživosti a potyčkách těchto dvou týmů, které se opravdu nemají v lásce a dávají si to při každé příležitosti zřetelně najevo. Altair Niels, bývalý hráč Applebyských šípů, nashromáždil za dobu svého působení v týmu mnoho z nich a nyní se je rozhodl předat čtenářům.

Na toto téma již vznikl nespočet vtipů, příběhy o tom, co se mezi týmy událo na hřišti nebo mimo něj, již spoustu let baví famfrpálové fanoušky. Je však něco jiného slyšet je od nezúčastněných osob, a něco jiného od někoho, kdo byl přímo jejich svědkem a strůjcem.

Kniha je psána velmi čtivě, s nadhledem a s humorem a šarvátky mi mnohdy připadaly jako scény z hororu, vše je však pravdivé. Nakoukla jsem tak více pod pokličku nevraživosti týmů, i tomu, co za tím vším vězí, jak vše začalo. Altair Nielse píše velmi dobře, popisuje nejen podrobně příběhy, které zatím znali pouze hráči obou zúčastněných týmů, ale popisuje i podrobnosti známých žertů a dává čtenářům možnost lépe pochopit, proč k nim došlo a jakou měly odezvu a „pomstu“.

Knížku můžu vřele doporučit, pokud se chcete pobavit. Akorát pozor na bolesti břicha z nadměrného smíchu. Stejně tak nedoporučuju slabším povahám, protože u některých historek vás jistě bude mrazit.


Arielka Snape

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)