Místnosti v Bradavicích

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Ahoj, chtěla bych Vám ukázat místnosti z Bradavic, které jsou Vám všem už jistě známé.

Velká síň

Velká síň je snad nejznámější místností v Bradavicích. Tato síň se objevuje ve všech dílech fenoménu Harry Potter, kromě první části Relikvií smrti. Jsou tady také dlouhé stoly, ke každému stolu si sedá jiná kolej. Není však zakázáno jíst nebo sedět s jinými kolejemi, pokud pocházíme z jiné. Na konci je také velký stůl s židlemi určený pro učitele. Podlaha Velké síně je z dlažebních kamenů, které jsou z pravého pískovce. Pískovec se do Velké síně hodí, protože vydrží kroky studentů, kteří zde neustále procházejí. Okna Velké síně jsou dlouhá, na stěnách jsou chrliče ve tvaru zvířat jednotlivých kolejí. Tedy lva, hada, orla, jezevce. Strop Velké síně je začarovaný tak, že na něm můžeme uvidět jakékoliv počasí. Obloha se mění, můžeme tam uvidět mraky se slunečními paprsky, suchý teplý padající sníh, který studenty nezamokří, nádherná noční obloha v podobě vesmíru, kterou jsme mohli vidět ve Vězni z Azkabanu a další. Jakmile je ve Velké síni nějaká bradavická slavnost, uvidíme v síni vznášející se svíce. Na začátku školního roku tady dostává proslov ředitel, který stojí za takovým malým stolkem a říká studentům o nebezpečích, varuje je a vítá je a také jim představuje nově vyučující učitele. Probíhají zde také zahajovací slavnosti s bohatou hostinou a co je nejdůležitější, zařazování studentů Moudrým kloboukem do kolejí. V průběhu zkoušek NKÚ se Velká síň mění v místnost vyučovací, je zde mnoho stolů, u každého jen jedna židle, aby studenti od sebe neopisovali. Tyto zkoušky jsou velmi důležité.
O Vánocích může být Velká síň vánočně vyzdobená a jedí zde ti, kdo tady přetrvávají na Vánoce a nevracejí se na ně domů.


Nebelvírská společenská místnost

Tato místnost byla pro Harryho jako domov. Jak by ne, když ho Dursleyovi zamykali do přístěnku pod schody. Tato společenka ve studentech vyvolává klidný pocit, je tady teplo a bezpečí. Velký krb, stará pohovka a ošoupaný koberec. Na stěnách jsou nádherné vyšívané gobelíny. Pro ty, kdo nevědí, co jsou gobelíny: Jsou to malé koberečky, které se dávají na stěny.  Na gobelínu je žena s jednorožcem.
Gobelíny, ale i celá společenská místnost, je v nebelvírských barvách, tedy červené a zlaté. Nachází se v severní věži a vchod hlídá praštěná Buclatá dáma. Takže se nejdřív musí říct heslo, než se tam vejde.


Zmijozelská společenská místnost

Do této místnosti se dokonce kromě zmijozelských studentů dostal i Harry z Nebelvíru. Bylo to při příležitosti, kdy se s Ronem proměnil díky mnoholičnému lektvaru v Crabba a Goyla. Tato místnost připomíná tak trochu jeskyni. Nachází se ve sklepeních pod jezerem.
Místnost je v zelené barvě a je spíše chladná, než teplá. Je to naprostý rozdíl od teplé a barevné společenské místnosti Nebelvíru.
Je zde také velký krb s velkými pohovkami.


Havraspárská společenská místnost

 Místnost je větší, než společenská místnost Nebelvíru. Tato místnost se nachází v západní věži Bradavického hradu. Na dveřích je velké klepadlo v podobě havrana. Není na nich klika.
Na klepadlo se musí zaklepat a potom se tě klepadlo zeptá na otázku. Pokud se otázka zodpoví správně, můžete vejít, a pokud správnou odpověď nevíte, musíte počkat, než přijde někdo, kdo odpověď na otázku bude vědět. Ještě, že jsem v Mrzimoru. Takové těžké otázky, které jim dávají, bych nevěděla. Takhle se havraspárští aspoň víc věcí naučí.


Mrzimorská společenská místnost

Tato společenská místnost se nachází v přízemí hradu a je blízko kuchyně. Aspoň mám větší přístup k jídlu. Mňam!
O této místnosti není moc dalších věcí známo.


Učebna obrany proti černé magii

Tato učebna je v podkroví hradu v jedné věži. Okna jsou jen na jedné straně v místnosti. Vzadu v místnosti je velké schodiště, které vede do pracovny učitele. Jsou tu pokaždé jiné předměty, podle toho, jaký učitel zde zrovna vyučuje. Když byl vyučujícím obrany proti černé magii Remus Lupin, uprostřed místnosti byla velká skříň s bubákem a akvárium s ďasovcem.
Když místnost obýval Pošuk Moody, byly tu různé objektivy a optická zařízení. Za Dolores Umbridgeové  byla místnost prázdná, samozřejmě, že lavice pro studenty tam byly. A židle také, ale jinak nic. No jo, proč by také Dolores zpříjemňovala studentům výuku tak, že by tam byly zajímavé předměty a věci. Není tam hlavně taky nic, protože Dolores studenty nic z obrany vlastně neučí. Jen nudnou teorii.


Tajemná komnata

Vchod do této hrozivé, mrazivé místnosti se nachází v umývárně. Musíte tam skočit  a potom je ještě další vchod. Tento vchod je kruhový se zámky ve tvaru pohybujících se hadů. Tento vchod se otevře po promluvení hadí řečí.
V tajemné komnatě je mnoho tunelů. Je to tajné místo zmijozelského území. První, kdo otevřel Tajemnou komnatu, byl Salazar Zmijozel. Tajemná komnata je hluboko pod zemí. Je tu také kamenná hlava Salazara Zmijozela a chodba lemovaná hady, kteří mají otevřené tlamy. Tajemnou komnatu dřív chránil hrozivý bazilišek. Dnes tam už ale není, protože ho zničil Harry.


Velké schodiště
Tato schodiště se pohybují. Od jedné stěny k druhé nebo z patra do patra. Kolem schodiště jsou velké skvostné obrazy, které jsou kouzelné a mluví a hýbají se. Postava na jednom obraze může přejít z toho obrazu do jiného obrazu.





 

Koupelna prefektů
V této místnosti jsou tři okna v podobě mozaik, na jednom z nich je mořská panna. Koupelna připomíná lázně a je tu mnoho vodovodních kohoutků, z kterých tečou různobarevné vody a vytváří tak skvělou koupel.


Komnata nejvyšší potřeby

Tato komnata nám ukáže místo, které se nám bude hodit, které budeme potřebovat. Například musíme třikrát před ní projít a třeba si v duchu myslet: Potřebuju místo, kde bych si mohl schovat knihu a už nikdy ji nenajít. V takovém případě vejdete a uvidíte místnost, kde si můžete schovat svoji knihu. V této komnatě už třeba byli členové Brumbálovy armády a když potřebovali místo, kde by se bezpečně mohli vyspat a schovat se, komnata jim takovou místnost ukázala. Byly tam zavěšené houpací sítě.
Také se tady dá najít rozplývavá skříň, kterou použil Draco Malfoy k hrozivým účelům, aby přepravil Smrtijedy do Bradavic.


V Bradavicích je ještě mnoho a mnoho dalších místností, ale kdybych vám je tady vyjmenovávala, byly bychom tu asi do zítřka.
A navíc Bradavice jsou tak velké, že ani Brumbál neznal v tomto rozlehlém hradě úplně všechna místa.

Dolores Fawkesová

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)