Zamyšlení nad psaním básniček

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Nejspíš většina z vás nechápe, k čemu posílají hradníci básničky, když je stejně moc lidí nečte.
Skutečností je více a každý názor se může lišit. Ale tak několik teorií:

1. Je to snadné - pro někoho to může být snadné, tak posílá kratší básničky. Nikdo netvrdí, že to snadné opravdu je, jen si to někteří mohou myslet.

2. Není to moc práce a jsou za to body - tak této teorii se nejspíš někdo nakloní, jelikož je to dost možné a dává to smysl. Jsou zde ti, co píší pro radost, ti, co se chtějí zvýraznit a ti, co píšou pro body.

3. Láska k psaní básniček - tak tito jsou správní, protože ukazují pravdu a ne lež a přetvářku.

Ne každému by toto došlo, ne každému to tak přijde, ale já taky občas nějakou tu básničku vymyslím, ale nesedí ani k jedné teorii. Je to proto, že mne něco napadne, ale nedokážu to ztvárnit jako příběh, tak využiji možnost psaní básničky. Já osobně si myslím, že existuje o hodně víc možností, než jsem zde uvedla. Kdo ví, třeba má každý jinou. Ale když jsem poslala básničku na začátku března, v kukátku byla až o měsíc později, jelikož básniček je moc.

Ale když občas shlédnete, jaký článek má kolik komentářů, tak většinou u básniček nebývá nic. Nevím jistě, zda je nikdo nečte, nebo jen nepíše komentáře, čímž to může být sporné. Udělala bych průzkum, akorát to je na delší dobu a navíc ankety a dotazy zajímají málokoho. A když se nepatrně oddálíme od tématu, tedy proč píší básničky, zjistíme, že se jednou za čas najde i bezmyšlenkovitě napsaný příběh nebo článek, prostě úplně bez děje.

No a zpátky k věci, myslím, že kouzelníci nejradši čtou takové ty informace, v posledním čísle například „Letax zaniká“ nebo kdysi mnou sepsaný článek „Letaxová síť pod lupou“. Bohužel takových článků není tolik, každý prostě někdy napíše nějaký ten tzv. propadák. Takových jsem sepsala.

Možná bude i tento článek nezajímavým, ale stejně ho píšu, protože mě toto zaujalo a už několikrát mně hlavou vrtala otázka, proč píší ty básničky. A tak jsem se pokusila zpracovat odpověď. Jelikož už toho více nevím, tak se tedy mějte, toto je konec mého článku a doufám, že jste si hezky početli.

Luccy, Havraspár

2 komentářů:

  1. Anonymní

    Není to moc práce? Zkoušela si to?
    Lehoulinké básničky se skládají lehce, ale vymyslet námět, dát to do rýmů, aniž by ti pomohl počítač je docela dost těžký.

  1. Luccy

    To ano, však jsem psala, že se to tak někomu může zdát, ale já tento názor nezastávám ;)
    A není zakázáno psát jako anonym?.. ;)

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)