Velikonoční putování

Posted by Slídivé kukátko Štítky: , ,

Pomalu, ale jistě se blíží Velikonoce, a tak pro vás mám takového malého průvodce velikonočním obdobím.

Velikonoce začínají už ve středu před Velikonočním pondělím. Této středě se říká Škaredá. Říká se, že kdo se na Škaredou středu bude mračit, bude se pak mračit do dalších Velikonoc. To jistě z vás nikdo nechce, takže nahoďte úsměv.

Následuje čtvrtek, Zelený čtvrtek. V tento den by se mělo jíst jen to, co je zelené. Sama nevím, proč tomu tak je, ale nejspíše je to pro to, abyste jeden den jedli zdravě.

Další je Velký pátek. Mnozí z vás už možná tuší, co se bude dít. V tento den se totiž otevírají skály, ve kterých je ukryt poklad, takže přesně v poledne stačí dojít ke skále, kde se domníváte, že je poklad ukryt, a říct zaříkávadlo, které skálu otevře. Bohužel, naše kouzla na skály neplatí. Musíte znát to, které patří oné skále.

Následuje Bílá sobota. U ní přesně také nevím význam, ale máme na Velikonoce bílá vajíčka, takže v sobotu je ideální čas na barvení a kreslení.

Pak přichází Velikonoční neděle, kde se vše připravuje na pondělí. Kluci si pletou poslední pomlázky, holky zdobí byty a smějí se.

Potom už přijde ono pondělí, Velikonoční. To už kluci jdou na řadu s pomlázkami. Jenže pozor, pánové, nechoďte po poledni nebo odejdete mokří.

Fabulus Girl, Nebelvír

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)