Pomlázka

Posted by Slídivé kukátko Štítky: ,

Nejdůležitější věcí pro kluky o Velikonocích je právě pomlázka. Není nikterak těžké pomlázku vyrobit, i já, přesto, že jsem holka, pomlázku s tátou dělám.

Stačí si jen najít vrbu, nejspíš někde u řeky, pak si z ní nařezat dost dlouhé proutky. Čím delší, tím větší pomlázka. Těch proutků musí být minimálně 8, ale pokud chcete mít krásnou pomlázku, doporučuji jich 9, to proto, že až přijdete domů, tak dole 8 prutů svážete tak, že onen 9. prut rozříznete v půli po celé délce a potom ho obmotáte kolem rukojeti, samozřejmě, že bez provázku to nepůjde, ten tam bude nejspíše taky, ale později by už nemusel.

No, když budete mít rukojeť hotovou, tak si postavíte do řady oněch 8 prutů a začnete plést. Rozdělíte si to na 2 skupinky, potom vezmete prut z kraje pravé skupinky, a dáte ho doprostřed druhé, pak vezmete krajní z levé skupiny, a dáte ho do středu první skupinky, takhle pořád pokračujete, dokud nedojdete ke konci, pokud už na konci budete, svažte pomlázku provázkem a ten překryjte, spolu s holkami mašličkami, ať je hezky barevná, a je hotovo.

Teď už jen stačí vyčkat do pondělí a holkám pořádně naplácat.

Fabulus Girl, Nebelvír

0 komentářů:

Okomentovat

Své příspěvky podepisujte. :)